قدرشناسی

قدرشناسی

قدرشناسی 260 216 راضیه منشئی

زمانی که کسی وقت گرانبهایش را گذاشته تا  کاری  برای ما انجام دهد، رفتار درست و پسندیده آن است که بخاطر زحمت، وقت و کاری که برایمان انجام داده است خیلی مؤدبانه از او تشکر کنیم. هر چند که او نیاز به تشکر ما نداشته باشد و برای رضایت خدا و آرامش درونی خود این کار را انجام دهد، اما تشکر و قدردانی کوچک ما می تواند قلبش را شادمان کند و انگیزه ای باشد برای خدمت بیشتر به دیگران ضمن اینکه تحقیقات نشان می‌دهد انسانهای قدردان و سپاسگزار راضی تر، خوشبخت تر و اجتماعی تر از افرادی هستند که با دقت تمامی جهات منفی زندگی را موشکافی  می‌کنند اما جهات مثبت را نادیده می‌انگارند.

سپاسگزاری تاثیرات جالب و مثبتی روی روح فرد می گذارد از جمله اینکه قدردانی شادی واقعی ایجاد میکند، میزان خوش بینی را در افراد بالا میبرد، رابطه ها را تقویت کرده و خیرخواهی را افزایش میدهد.

با برداشتن سه گام کوچک میتوان به بهترین شکل ممکن از دیگران قدردانی نمود:

گام اول : این کاری که انجام دادی…

گام دوم:  این احساسی که من دارم….

گام سوم : نیازی که از من برطرف شد….

به عنوان مثال وقتی کسی کاری برای ما انجام میدهد و میخواهیم از او قدردانی کنیم کافیست (در گام اول) به او بگوییم این کاری که انجام دادی ( گام دوم) باعث شد این احساس در من ایجاد گردد و ( گام سوم) این نیاز من به خوبی برطرف گردد.

اصلا قدردانی و سپاسگزاری در زندگی معجزه می کند و اگر به شکل عادت درآید از نتایج به دست آمده از آن شگفت زده خواهیم شد. در این خصوص مطالعه کتاب معجزه شکرگزاری از رندابرن توصیه میگردد.

در ادامه چند حدیث از بزرگان دین در رابطه با قدردانی و اهمیت آن تقدیم شما عزیزان میکنم.

امام سجاد (ع) :  حق كسى كه به تو نيكى كرده ، اين است كه از او تشكر كنى و نيكيش را به زبان آورى و از وى به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداى عزوجل برايش خالصانه دعا كنى ، هرگاه چنين كردى بى گمان پنهانى و آشكارا از او تشكر كرده اى . سپس اگر روزى توانستى نيكى او را جبران كنى ، جبران كن .

امام رضا (ع) :  «هر كس در مقابل خوبى مردم تشكر نكند، از خداى عزّوجلّ تشكر نكرده است.»

امام علی (ع) :  « سپاسگزارى تو از كسى كه از تو راضى است، موجب رضايت و وفادارى بيشتر او مى شود.» و البته در جایی دیگر میفرمایند: « اگر به كسى خوبى كردى در واقع با اين كار خود را گرامى داشته اى و به خودت آبرو داده اى، پس به سبب خوبى اى كه به خودت كرده اى از ديگران خواهان تشكر مباش .»

با مراجعه به سایت http://www.aviny.com/hadis-mozooee/ejtemai/tashakkor-az-mardom.aspx و نیز سایت http://hedayatgar.ir/fa/news/99/میتوان احادیث بیشتری از بزرگان در رابطه با سپاسگزاری و اهمیت آن مطالعه نمود.

بامید اینکه سعی کنیم با قدردانی و شکرگزاری دنیا را جای بهتری برای زندگی کنیم.

ایمیل

manshaeir@gmail.com

با ما تماس بگیرید

۰۹۱۳۳۷۰۱۳۳۹

© 2021 کلیه حقوق محفوظ است. طراحی و اجرا R.D